Contoh Soal Lomba Cerdas-Cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP "PART III"

.
Ads Here
Inilah contoh-contoh soal lomba Cerdas cermat  (LCC) yang mencakup materi Bahasa Inggris Tingkat SMP. Disertakan juga dengan jawaban setiap soal.



SOAL 1
THE OBLIGATION QUESTION
1.    Dentist, sailor, doctor, teacher, a secretary these are kind of…
Answer : the kind of profession
2.   A woman who serves food and drink in a restaurant is…
Answer : waiters
3.   We usually cook food in the…
Answer : kicthen
4.   We can borrow book in the…
Answer : library
5.    A doctor works in a…
Answer : hospital


THE OVER QUESTION
1.  Translates this sentence in  to english sentence
Saya adalah putri pertama dari keluarga saya
Answer : I am  the first daugther in my family
2.  Tanslate this cardinal number to english
5x 9 =......
Answer : five times nine is fourty five/ five is multiflicated by nine equal fourty five
3.  How to say in english this time
9: 30 PM
Answer : twenty one past thirty PM/ nine thirty/ its nine past thirty/its ten qiute thirty PM
4.    Arranged the jumbled word in the correct sentence.
Listening-the-we-this-are-music- morning
Answer : we are listening the music this morning
5.    Listen this clues
It has four legs and a tail. It will bark when seeing its master or stranger it is a.....
Answer : dog


SOAL 2
THE OBLIGATION QUESTION

1.      A person who covers news is a…
Answer : journalist
2.    You receive a guest in the…
Answer : hotel
3.    Sells meat, chicken, and eggs is…
Answer : trander
4.    Susan is Mr Surya’s daughter. Mr Surya is susan’s…
Answer : Father
5.   A person whose work is to delivering letters is a…
Anwer : postman

THE OVER QUESTION
1.  Translates this sentence in to english sentence
Itu adalah mobilku yang ketiga
Answer : it is my car the third
2.  Tanslate this cardinal number to english
20-8 =......
Answer :twenty minus eight is twelve/twenty is deducted by eigth equal twelve
3.  How to say in english this time
07: 15 AM
Answer : sevent past fifteen AM/ its sevent a quarter
4.    Arranged the jumbled word in the correct sentence.
Me-day-it-make-angry-every
Answer : it  make me angry every day
5.    Listen this clues
It has soft fur. It is cutes. It eats fish. It is a....
Answer : cat



SOAL 3
THE OBLIGATION QUESTION

1.      A tool used for writing is a…
Answer : pen/pencil
2.    It rises from the east and sets at the west. It is…
Answer : sun
3.    We live in an… planet.
Answer : earth
4.    The capital province of Central Java is…
Answer : Jakarta
5.    Indonesia has two seasons. They are…. and…
Answer : rain/ drayer



THE OVER QUESTION
1.  Translates this sentence to english sentence
Ini adalah pertama sekali saya melihatmu
Answer :  this is the first time I see you
2.  Tanslate this cardinal number to english
50: 5 =......
Answer : fifty is divided by five equal ten/ fifty per five is ten
3.  How to say in english this time
9: 30 PM
Answer : twenty one past thirty PM/ nine thirty/ its nine past thirty/its tenty two qiute thirty PM
4.    Arranged the jumbled word in the correct sentence.
Listening-the-we-this-are-music- morning
Answer : we are listening the music this morning
5.    Listen this clues
It has four legs and a tail. It will bark when seeing its master or stranger it is a.....
Answer : dog

SOAL 4
THE OBLIGATION QUESTION

1.      Medicines usually tester in…
Answer : laboratory
2.    A philatelist is a person who…
Answer : philately
3.    Honey usually tester is…
Answer : sweet
4.    The student is sweeping the floor by using…
Answer : broom
5.   If your sister toothache, where are going….?
Answer : dentist


THE OVER QUESTION
1.  Translates this sentence to english sentence
Kami belajar dilantai tiga
Answer :  we are study in the third floor
2.  Tanslate this cardinal number to english
98 + 3 =......
Answer : ninety eight plus three is one hundred one/ ninety eight is added by three equal one hundred one
3.  How to say in english this time
22: 30 PM
Answer : twenty two past thirty PM/ ten thirty/ its ten past thirty/its twelve qiute thirty PM
4.    Arranged the jumbled word in the correct sentence.
Watching- was- I –TV- night- last- o’clock-eight
Answer : I was watching TV eight o’clock last night
5.    Listen this clues
It has wings. It has a beak and usually eats seeds. It is a……
Answer : Bird




SOAL 5
THE OBLIGATION QUESTION

1.     What is function of nose…?
Answer : smell
2.   A place to save money is…
Answer : bank
3.   The student usually studying in the…
Answer : school
4.    Small pets like bird are kept in a specific place called...
Answer : cage
5.    Dogs can be use to ....
Answer : guarthome



THE OVER QUESTION
1.  Translates this sentence to english sentence
Mereka membuat prakarya mereka yang kedua
Answer :  they are make their art the second
2.  Tanslate this cardinal number to english
12x 7 =......
Answer : twelve times seven is eighty four/ twelve is multiflicated by seven equal eighty four
3.  How to say in english this time
14: 00 PM
Answer : it is fourteen o’clock/ its two o’clock PM
4.    Arranged the jumbled word in the correct sentence.
Self-my-see- the- I -monkey
Answer : I myself see the monkey
5.    Listen this clues
It is white or brown or black. It has our legs. It is has a long tail. It gives us milk. It is a…….
Answer : cow




SOAL 6
THE OBLIGATION QUESTION
1.  The tool for watering the plant is called...
Answer : watering can
2.  ........ can be used to plant flowers
Answer : Hoe
3.  Four main part of flower are petals, stamens, carpels and.....
Answer : sepals
4.  If you want to treval by plant, you must go the ....
Answer :  airport
5.  An examples of cheap transpotasion is......
Answer : bus


THE OVER QUESTION
1.  Translates this sentence to english sentence
Dia membeli sepada motor yang ke empat
Answer :  he buys  a motorcycle the fourth
2.  Tanslate this cardinal number to english
35 + 60 =......
Answer : thirty three plus sixty is eighty five/ thirty five is added by sixty equal eighty five
3.  How to say in english this time
10: 12 AM
Answer : its ten a quarter / its ten past twelve/ ten twelve/ its eleven quite twelve
4.    Arranged the jumbled word in the correct sentence.
Us-school-in- the –Dian- teach-sir
Answer :Sir Dian teach us in the school
5.    Listen this clues
It has eyes. Can jump a long and carries its baby in pouch. It is a…..
Answer : Kangaroo



THE FIGHT QUESTION
1.     Tanslate this cardinal number to english
28 + 2 : 5 =......
Answer : twenty eight plus two per five is six/ twenty eight is added by two is divided by five equal six
2.  This is animals life two world. That is land and water. What animals it is. ?
Answer: Frog
3.  A cow usually eats…….
Answer: grass
4.  Upacara bendera in English is called…
Answer: flag ceremony
5.  Before operating a computer the electric power we must…..
Answer : Turn on


THE BACKUP QUESTION
1.   susi is the youngest in her family. The youngest word in indonesia is…………..
Answer: Paling Muda
2.  Asory will bring a history book tomorrow. The object of the following sentence above is……
Answer : Book
3.  Mitha and I will come to your party. The verb of the sentence above is………..
Answer : Party
4.  Mario is going send the package tomorrow.  The verb of place of the sentence above is…..
Answer : Going
5.  Dania will buy some fruits in the traditional market. The adverb of place of the sentence above is….
Answer : Traditional Market

0 Response to "Contoh Soal Lomba Cerdas-Cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP "PART III""

Post a Comment