Contoh Soal Lomba Cerdas Cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP "PART V"

.
Ads Here
Contoh-contoh soal untuk lomba cerdas-cermat bahasa Inggris tingkat SMP. Disediakan juga beserta jawabannya.



SOAL 1
THE OBLIGATION QUESTION

1.    Arranged the jumbled word in to the correct sentence.
If-has-buy-she-a laptop-money-will-Rany
Answer: Rany will buy a laptop if she has money
2. A man who conducts a plan is a…
     Answer: pilot
3. A train stops in…
     Answer: station /railway station
4. NO ENTRY
    The sigh means…
    Answer: we are forbidden to enter the room
 5. Health is very important in…
    Answer: our life



THE OVER QUESTION.

1.   Do the following problems as the expression of admiration.
Day- nice
Answer: what a nice day
2.     Fill in the blank
Medan, Bandung, Jakarta, Surabaya and Semarang are….
Answer: big cities.
3.    Translate this vocabulary to Indonesia
Radio waves means
Answer: Gelombang Radio
4.    Fill in the blanks with the correct answer!
Della should buy the medicine because ….
Answer: sick/ill
5.    There is….. Rain fall in December.
Answer: Much


SOAL 2
THE OBLIGATION QUESTION

1. Arranged the jumbled word in to the correct sentence.
    Play-win-will-they-game-well-if-the-The team
 Answer: they will win if the team play game well
2.   A man who navigates the ship is…
Answer: a navigator
3.    The ship sails in…
Answer: the sea
4.   BEWARE PICKPOCKETS
What does the text mean…?
Answer: we must be careful of pickpockets
5. We can do many things if we…
Answer: are healthy

THE OVER QUESTION.

1.   Do the following problems as the expression of admiration.
Painting - good
Answer: what a good painting
2.     Fill in the blank
The bus always departs from Bogor to Bandung every day. The journey is….
Answer: Transportations
3.    Translate this vocabulary to Indonesia
Visible light means…..
Answer: cahaya yang terlihat
4.    Fill in the blanks with the correct answer!
Anjar washed the plates because…….
Answer: Dirty
5.    The  boy forgets to…... an umbrella or a raincoat
Answer: Bring


SOAL 3
THE OBLIGATION QUESTION

1. Arranged the jumbled word in to the correct sentence.
When-sleeping-knocked-someone-has-Dinar-the-door-at 
    Answer: someone knocked at the door when Dinar was sleeping
2. You can`t from Pati to Bandung because…
   Answer: Pati has no Airport
3. A stewardess guides the…
   Answer: Plane
4. KEEP THE CLASS ROOM
Answer: Don`t throw rubbish in the room
5.   Doing exercise regularly and…regularly
Answer: eating


THE OVER QUESTION.

1.   Do the following problems as the expression of admiration.
Movie start - excellent
Answer: what an excellent Movie start
2.     Fill in the blank
The distance of Padang and Jakarta will be near if you get on the……
Answer: Airplane/ Aero plane
3.    Translate this vocabulary to Indonesia
Spacecraft means…..
Answer: Pesawat luar angkasa
4.    Fill in the blanks with the correct answer!
The boy laughed as loudly as he feels so …..
Answer: Funny
5.    The boy …….. fever or dizzy
Answer: Got


SOAL 4
THE OBLIGATION QUESTION

1. Arranged the jumbled word in to the correct sentence.
    Fell-he-when-were-playing-they-a tree- yard- the-in
Answer: they were playing in the yard when he fell a tree
2. If you want to choose the safest and fastest transportation you must choose….
Answer: a plane
3. a plane flies in…..
Answer: air
4. SHOPLIFTERS ARE PROSECUTED
   Where do you usually find the sign above?
Answer: in a supermarket
5. You can be sick if you don`t do…
Answer: exercise


THE OVER QUESTION.

1.   Do the following problems as the expression of admiration.
Pizza - hot
Answer: What a hot pizza
2.     Fill in the blank
Titanic is the name of…..
Answer: Ship
3.    Translate this vocabulary to Indonesia
Wavelength means…..
Answer: Panjang Gelombang
4.    Fill in the blanks with the correct answer!
Rita was allowed to enter the concert because she has a….
Answer: Ticket
5.    The boy ………. Absent yesterday.
Answer: Was


SOAL 5
THE OBLIGATION QUESTION

1. Arranged the jumbled word in to the correct sentence.
   While- was- were- They- she- explaining-listening- the- lesson-it
Answer: she was explaining while they were listening it the lesson.
2. Don’t forget to bring Tolak Angin, you may be sea sick on…
Answer: the bus  
3. A bus stop in…
Answer: halted
4. DO NOT LITTER
This notice means us…
Answer: cannot throw rubbish here.
5. See the doctor a soon as possible if you don’t…
Answer: feel well. 

THE OVER QUESTION.

1.   Do the following problems as the expression of admiration.
Children - Happy
Answer: What a Children happy
2.     Fill in the blank
The relation between central java and east java is …..
Answer: Interprovincial
3.    Translate this vocabulary to Indonesia
Layer means…..
Answer: Lapisan
4.    Fill in the blanks with the correct answer!
You must brush your teeth after ….
Answer: Eats
5.    The doctor ….. him some medicine to drink
Answer: Gave


THE FIGHT QUESTION

1.    Fill in the blank  with the following word of adjectives
Bicycle is so …… that many people can buy it.
Answer: cheap
2.   Taufic hidayat is one of Indonesia best ….  Badminton players.
Answer: Match
3.   PON stands for …..
Answer: Pekan Olahraga Nasional
4.   Olympic Games are held for……
Answer: all countries in the world
5.   Indonesia is well known in …..
Answer: Badminton


THE BACKUP QUESTION

1.    OLYMPIC GAMES are held once in …… years
Answer: Four
2.   Where was PON 2000 held?
Answer: Jakarta

0 Response to "Contoh Soal Lomba Cerdas Cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP "PART V""

Post a Comment