Contoh Soal Lomba Cerdas-Cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP "PART IV"

.
Ads Here
Contoh-contoh soal lomba cerdas-cermat bahasa inggris untuk tingkat SMP. Disediakan juga beserta jawabannya.



SOAL 1
THE OBLIGATION QUESTION

1.      John is 165 centimeters. The question for the underlined words is…
Answer: how long John is?
2.      We can use a pen to…
Answer: Write
3.      Rose and orchid are kinds of…
Answer: Flower
4.      A parrot is kind of…
Answer: Bird Animals
5.      The Great wall is place is…
Answer: china

THE OVER QUESTION

1.      We look at something with our……
Answer: eyes
2.      Do you have a hand phone? The positive form the sentence is……….
Answer: I have a hand phone
3.      We put the soup into the…..
Answer: Bowl
4.      The antonym of tall is……
Answer: Short
5.      What is the function for ear…..?
Answer: listen



SOAL 2
THE OBLIGATION QUESTION

1.      I was born in Bukit Harapan. The question for the underlined words is…
Answer: where do you born?
2.      We can use lamp to….
Answer: Lighting
3.      A tiger is kind of……
Answer: Wild Animal
4.      Laptop, hand phone kinds of…
Answer: Gadget
5.      A place where bread and cakes are made is…
Answer: Bakery


THE OVER QUESTION

1.      We hold a something with our……
Answer: hands
2.      Do you have a car? The positive form the sentence is……….
Answer: I have a car
3.      We put the drink into the…..
Answer: cup
4.      The antonym of angry is……
Answer: humble
5.      What is the function for nose…..?
Answer: smell



SOAL 3
THE OBLIGATION QUESTION

1.      I from Indonesia. The question for the underlined words is…
Answer: where do you come from?
2.      We can use television to….
Answer: watching
3.      A rabbit is kind of…..
Answer: Pets animal
4.      Earth, Mars and Jupiter kinds of…..
Answer: planets
5.      A place where terrorism and criminal in the….
Answer: Jail


THE OVER QUESTION

1.      We laugh a something with our……
Answer: mouth
2.      Do you have a doll? The positive form the sentence is……….
Answer: I have a doll
3.      We put the rice into the…..
Answer: plate
4.      The antonym of far is……
Answer: near
5.      What is the function for foot…..?
Answer: walking



SOAL 4
THE OBLIGATION QUESTION

1.      My hobby is eating. The question for the underlined words is…
Answer:  What is your hobby?
2.      We can use house to……
Answer: Live place
3.      A cat is kind of….
Answer: Domestic Animals
4.      Nose, lips, hair and ear kinds of…..
Answer: Head
5.      A place where are people singing and pray in the….
Answer: Church



THE OVER QUESTION

1.      We touch a something with our……
Answer: hands
2.      Do you have a sweeter? The positive form the sentence is……….
Answer: I have a sweeter
3.      We put the honey into the…..
Answer: bottle
4.      The antonym of handsome is……
Answer: ugly/ bad
5.      What is the function for mouth…..?
Answer: eating




SOAL 5
THE OBLIGATION QUESTION

1.      I am playing football. The question for the underlined words is…
Answer: What are you doing?
2.      We can use umbrella to….
Answer: Sunny/Rain
3.      A monkey is kinds of……
Answer: Wild animal
4.      Chilies, union, tomato and salt kinds of ….
Answer: Cooking
5.      A place where are studying and catch of knowledge in the….
Answer: School


THE OVER QUESTION

1.      We taster a something with our……
Answer: Tongue
2.      Do you have a wallet? The positive form the sentence is……….
Answer: I have a wallet
3.      We put the sugar into the…..
Answer: Jar
4.      The antonym of Cruel is……
Answer: Well
5.      What is the function for tongue …..?
Answer: Taster


THE FIGH QUESTION

1.      It is a vegetable. It is orange. It is long. It contain vitamin A. the rabbit likes it. What is it …?
Answer: Carrot
2.      It is big. It is grey. It has a short tail. It has long nose it is an…………
Answer: Elephant
3.      Change the following sentence into future form
I watch television tonight
Answer: I will watch television tonight/
I am going to watch television tonight
4.      Complete the following sentence!
I am so sorry for breaking your glass. Can you ………me please.
Answer: Forgive
5.      What do people do when they are sleepy?
Answer: Go to bed/ sleep


THE BACK UP QUESTION

1.     What is the antonym of UGLY?
Answer: BEAUTYFULL/HANDSOME
2.      Change the following sentence into future form
I study tonight
Answer: I will study tonight/ I am going to study tonight
Complete the following sentence!
Can you ………on the light please. It is dark in this room
Answer: Switch/ Put


0 Response to "Contoh Soal Lomba Cerdas-Cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP "PART IV""

Post a Comment