Contoh Soal Lomba Cerdas Cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP "PART II"

.
Ads Here
Contoh -Contoh Soal Lomba cerdas-cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP. Disertakan juga dengan jawaban. Cocok digunakan untuk lomba tingkat Sekolah atau tingkat kecamatan.

SOAL 1
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1. Attention!
All members of school board organization must join the meeting from 14th November to 21st November after school.
What kind of text is it?
Answer :  It is an announcement
2. NO ENTRANCE
If you find this notice, what will you do?
Answer : Not to come inside
3. PUT OFF YOUR SHOES
Where do you usually find this notice?
Answer : In a mosque
4. Caution!
Hot Surface
DO NOT TOUCH
What should you do if you read this notice?
Answer : Not to touch the surface because it is hot.
5. “NO LITTER”
The notice above means
Answer : Do not throw the rubbish here.
SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Ricky is …. In the sea. He takes some baits
Jawaban: fishing
2.     When do Indonesia citizen celebrate their Independence Day?
Jawaban: 17th august 1945
3.     What is the third month of the year?
Jawaban: march
4.      Twenty four divided by eight equal to …….
Jawaban: three
5.     What is the appropriate question for the following response!
How do you do?
Jawaban: how do you do?



SOAL 2
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1. Where….. winda put her toys?
Answer : is
2.  Where do you keep your clothes? In the….
Jawaban(ANSWER): wardrobe
3. I see a…. at the zoo
Jawaban(ANSWER): animal
4. We take a nap in the……
Jawaban(ANSWER): bed room
5. Mr. Brown is my uncle he is my father…
Jawaban(ANSWER): brother

SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     My mother is ….. she is at home all day
Jawaban: house wife
2.     It…. Two long arms
Jawaban: has
3.     The day after Friday is……
Jawaban: Saturday
4.      He ….. long hair
Jawaban: has
5.     …….. may I clean my hands
Jawaban: excuse me




SOAL 3
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1.     How many eyes do you have?
Answer : two
2.      My name…….. robert
Jawaban(ANSWER): is
3.     There are many…….. in the garden
Jawaban(ANSWER): flower
4.     Thirty six divided by six equal to…..
Jawaban(ANSWER): six
5.     The …… are studying in the class now!
Jawaban(ANSWER): students




SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Arranged the jumbled word in to the correct sentence.
Is-playing-now-soccer-my-brother
Jawaban:  my brother is playing soccer now
2.     Arranged the jumbled word in to the correct sentence.
Reading-Mr. Oto- was – book-English-I – when- come
Jawaban: Mr.Oto was reading English book when I come
3.     Arranged the jumbled word in to the correct sentence.
The prince-was-hunting-when-he-a beautiful girl- saw- the florets-in
Jawaban: when the prince was hunting in the florets he saw a beautiful girl
4.      Arranged the jumbled word in to the correct sentence.
Was-sule-we-in-OVJ-on when-had-dinner-showing- Trans 7
Jawaban: sule was showing in OVJ on Trans 7 when we had dinner
5.      Arranged the jumbled word in to the correct sentence.
diving- I –went-still- hot- the weather- when- was
Jawaban: the weather still was hot when I went diving



SOAL 4
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1.     Mr. and Mrs. Assory went to sanur beach with….. children
Answer: their
2.     Tony and I have many book. These books are …..
Jawaban(ANSWER): theirs
3.     I need a dictionary. could you lend me…..?
Jawaban(ANSWER): your
4.     What are the elephants ear like?.........ears are big like fans.
Jawaban(ANSWER): it’s
5.     When Rini and I were in the yard, father called….
Jawaban(ANSWER): us

SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Complete the following sentence with correct form of quantities
Budi has ……. Nails in his box
Jawaban: a few
2.     Complete the following sentence with correct form of quantities
He saw ……. Wild animals at Gembira Loka zoo
Jawaban: several
3.     Complete the following sentence with correct form of quantities
There were …….. Of cows in the meadow this morning
Jawaban: a number
4.      Complete the following sentence with correct form of quantities
Susi usually drinks ….. Milk before she goes to school.
Jawaban: some
5.      Complete the following sentence with correct form of quantities
…….. Students are able the final exam if they study hard.
Jawaban: all



SOAL 5
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1.     Complete the following sentence with correct form of comparison
My watch is…….. From yours
a.     Different
b.     The same
c.     As
d.     so
Answer : different
2.      Complete the following sentence with correct form of comparison
Rini’s dress is the same ……as Rina’s
a.     Big
b.     Size
c.     Large
d.     small
Jawaban(ANSWER): size
3.      Complete the following sentence with correct form of comparison
Amin is ……. Student in the school
a.     As active as
b.     The same active
c.     More active
d.     The most active
Jawaban(ANSWER): the most active
4.     Complete the following sentence with correct form of comparison
I was sick this morning but now I feel……
a.     Worse
b.     Better
c.     The best
d.     The worst
Jawaban(ANSWER): better
5.     Complete the following sentence with correct form of comparison
His house is ……. Than your house.
a.     Farer
b.     Further
c.     Farther
d.     Farthest
Jawaban(ANSWER): farther





SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Complete the following sentence with correct form of preposition.
The woman looks ….. Her children patiently.
Jawaban: after
2.     Complete the following sentence with correct form of preposition.
Don’t be angry ……… me. I don’t know about it.
Jawaban:  with
3.     Complete the following sentence with correct form of preposition.
The man is very kind. Why are you afraid ……. him
Jawaban:  of
4.      Complete the following sentence with correct form of preposition.
The plan flies ……… the house
Jawaban: over
5.      Complete the following sentence with correct form of preposition.
my car is different ……… your car
Jawaban: from



SOAL 6
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1.     Complete the following sentence with correct form of conditional sentence
Don’t make any noise!
You…… wake the baby up, if you do it.
Answer : will
2.     Complete the following sentence with correct form of conditional sentence
If we don’t try to save the Borobudur temple, we……
Jawaban(ANSWER): will lose it.
3.     Complete the following sentence with correct form of conditional sentence
You…….. if you walk in the rain!
Jawaban(ANSWER): will be sick
4.     Complete the following sentence with correct form of conditional sentence
The doctor will examine the patient if he …… enough medicine.
Jawaban: has
5.     Complete the following sentence with correct form of conditional sentence
I can’t finish the home work unless you…… me.
Jawaban: help

SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Mother …… to the market and a hour a go
Jawaban: goes
2.     Someone…………. My name when I was walking on the road.
Jawaban: called
3.     Agunia …… a glass of water before sleeping.
Jawaban: drinks
4.      After they had fixed the radio, I …… the cost.
Jawaban: paid
5.     I think he …… read a novel tomorrow.
Jawaban: is going to
 



SOAL REBUTAN (THE FIGTHER QUESTION)
1.     We speak with our……
Jawaban: mouth
2.      My mother is angry to me because I get bad score in my exam. I feel so…..
Jawaban: sad
3.     My hobby is playing football, I need a …… for playing it.
Jawaban: ball
4.     He wants to clean blackboard, he need ……
Jawaban: eraser
5.      We have…… thumbs on our body.
Jawaban: four

CADANGAN
1.     1. Change this sentence into simple past tense!
I can do the homework
 
Jawaban: I could do the homework
2.     What is comparative sentence for the following data!
Ani is 150 cm tall, Dedi is 160 cm tall and Alfi is 130 cm tall.
 
Jawaban: Ani is taller than Alfi/ Ani is shorter than Dedi
 
3.     Complete the following sentence!
You should see a ……….. if you are sick.
Jawaban: Doctor

0 Response to "Contoh Soal Lomba Cerdas Cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP "PART II""

Post a Comment