Contoh Soal Lomba Cerda Cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP "PART 1"

.
Ads Here
Contoh-contoh soal yang bisa digunakan untuk Lomba Cerdas Cermat (LCC) Bahasa Inggris Untuk Tingkat SMP. dTersedia juga jawabannya.
Cocok Untuk digunakan saat mengadakan LCC. Baik tingkat antar rombel atau tingkat antar sekolah.


SOAL 1
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1. How do you spell the following word: LIBRARY
2. What is the opposite of BAD?
Jawaban( ANSWER): Good
3. Complete this sentence: I need to ……. I am so thirsty.
 
Jawaban( ANSWER): DRINK
4. What is the past form of the verb GO?
Jawaban( ANSWER): WENT
5.  What day comes after Tuesday?
Jawaban: WEDNESDAY

SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Complete the following sentence with correct form of possessive pronouns. 
I have a car. This is … … car.
Jawaban: MY
2.     What is the appropriate question for the following response!
My full name is Dede Yusuf
Jawaban: What is your full name?
3.     Change the following sentence into present continuous tense : He waters the flowers
Jawaban: He is watering the flowers
4.      Determine whether this sentence is true or false : MY MOTHER ARE COOKING 
Jawaban: FALSE
5.     Complete the sentence with appropriate word!
A ………… makes a shirt for you.
Jawaban: TAILOR


SOAL 2
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1. How do you spell this word : SCHOOL
2.  What is the opposite of FAR?
Jawaban(ANSWER): Near
3. Complete this sentence: Let’s go to ………. I need to borrow some books.
Jawaban(ANSWER): LIBRARY
4. What is the past form of the verb DO?
Jawaban(ANSWER): DID
5. What  number comes after eleven?
Jawaban(ANSWER): TWELVE

SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Complete the following sentence with correct form of possessive pronouns. You have two horses. They are … … horses.
Jawaban: YOUR
2.     What is the appropriate question for the following response!
I am 14 years old
Jawaban: How old are you?
3.     Change the following sentence into present continuous tense : I wash my clothes
Jawaban: I am washing my clothes
 
4.      Determine whether this sentence is true or false : I DOES NOT HAVE ANY MONEY
Jawaban: FALSE
5.     Complete the sentence with appropriate word!
….helps a doctor to examine a patient.
Jawaban: NURSE




SOAL 3
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1.     How do you spell this word : CLASSROOM
2.      What is the opposite of TAKE?
Jawaban(ANSWER): Give
3.     Complete this sentence: If you are sick you should see a ……….
Jawaban(ANSWER): DOCTOR
4.     What is the past form of the verb COME?
Jawaban(ANSWER): CAME
5.     What month comes after July?
Jawaban(ANSWER): AUGUST

SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Complete the following sentence with correct form of possessive pronouns!
He has a basket. That is … … basket.
Jawaban: HIS
2.     What is the appropriate question for the following response!
I am 160 cms tall
Jawaban: How tall are you?
3.     Change the following sentence into present continuous tense : he play a football in the morning
Jawaban: he is playing a football in the morning
4.      Determine whether this sentence is true or false : I HAVE ANY MONEY IN MY POCKET
Jawaban: TRUE
5.      Complete the sentence with appropriate word!
You go to a …to check your teeth.
Jawaban: DENTIST



SOAL 4
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1.     How do you spell the following word: FLOWER
2.     What is the opposite of LAZY?
Jawaban(ANSWER): Dilligent
3.     Complete this sentence: May I borrow your ……… I need to look up words I don’t know.
Jawaban(ANSWER): LIBRARY
4.     What is the past form of the verb FIND?
Jawaban(ANSWER): FOUND
5.     What year comes after 2010?
Jawaban(ANSWER): 2011

SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Complete the following sentence with correct form of possessive pronouns.
She has two baskets. Those are …… baskets.
Jawaban: HER
2.     What is the appropriate question for the following response!
I live in Bima
Jawaban: Where do you live?
3.     Change the following sentence into present continuous tense : john wash his motorcycle
Jawaban: john is washing his motorcycle
4.      Determine whether this sentence is true or false : MY FATHER IS READING A MAGAZINE
Jawaban: TRUE
5.      Complete the sentence with appropriate word!
A…makes wooden tables and chairs.
Jawaban: CARPENTER



SOAL 5
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1.     How do you spell the word : TEACHER
2.      What is the opposite of STRONG?
Jawaban(ANSWER): WEAK
3.      Complete this sentence: I need to go to …….. to save my money.
Jawaban(ANSWER): BANK
4.     What is the past form of the verb TAKE?
Jawaban(ANSWER): TOOK
5.     What day comes after Saturday?
Jawaban(ANSWER): SUNDAY

SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Complete the following sentence with correct form of possessive pronouns.
We have five apples. These are … …apples.
Jawaban: OUR
2.     What is the appropriate question for the following response!
we ready to study
Jawaban: are ready to study?
3.     Change the following sentence into present continuous tense : they wash their car
Jawaban:  they are washing their car
 
4.      Determine whether this sentence is true or false : YOU DO NOT HAVE ANY MONEY
Jawaban: True
5.      Complete the sentence with appropriate word!
Your …………. gives you homework everyday
Jawaban: TEACHER



SOAL 6
SOAL WAJIB (THE OBLIGATIES QUESTION)
1.     How do you spell the word : DILLIGENT
2.     What is the opposite of OLD?
Jawaban(ANSWER): YOUNG
3.     Complete this sentence: I want to …….. in the market
Jawaban(ANSWER): SHOPING
4.     2. What is the past form of the verb WRITE?
Jawaban: WROTE
5.     What month comes after March?
Jawaban: APRIL

SOAL LEMPAR (THE THROW QUESTION)
1.     Complete the following sentence with correct form of possessive pronouns.
They have boat. It is … … boat.
Jawaban: THEIR
2.     What is the appropriate question for the following response!
I come from USA
Jawaban: Where do you come from?
3.     Change the following sentence into present continuous tense : we wash our plait
Jawaban: we are washing our plait
 
4.      Determine whether this sentence is true or false : HE DOES NOT HAVE ANY SUGAR
Jawaban: TRUE
5.     Complete the sentence with appropriate word!
Every restaurant has……………………
Jawaban: COOKS
 




SOAL REBUTAN (THE FIGTHER QUESTION)
1.     Where do students conduct experiment?
Jawaban: Laboratory
2.      What do people usually use to cover themselves from the rain? 
Jawaban: Rain coat/ Umbrella
3.     What do people do when they are thirsty?
Jawaban: Drink
4.     Change this sentence into simple past tense!
I have to go to Bali
 
Jawaban: I had to go to Bali
 
5.      Complete the following sentence!
Can you ………up please. It’s hard for me to hear your voice.
 
Jawaban: Speak

CADANGAN
1.     1. Change this sentence into simple past tense!
I can do the homework
 
Jawaban: I could do the homework
2.     What is comparative sentence for the following data!
Ani is 150 cm tall, Dedi is 160 cm tall and Alfi is 130 cm tall.
 
Jawaban: Ani is taller than Alfi/ Ani is shorter than Dedi
 
Complete the following sentence!
You should see a ……….. if you are sick.
Jawaban: Doctor

0 Response to "Contoh Soal Lomba Cerda Cermat (LCC) Bahasa Inggris Tingkat SMP "PART 1""

Post a Comment